Program GIS Spatial Manager for BricsCAD

289,00 499,00  +TVA

Spatial Manager for BricsCAD este un plugin puternic conceput pentru utilizatorii BricsCAD, care trebuie să importe, să exporte, să transforme și să gestioneze date spațiale într-un mod simplu, rapid și ieftin. Acest plugin include multe funcționalități care nu au mai existat până acum în BricsCAD.

Cere oferta

Contacteaza-ne pentru oferte personalizate, pentru achizitii prin fonduri europene, pentru modalitati de plata in rate, pentru cantitati mari, achizitii prin SICAP sau alte cerinte speciale.

SKU: Nu se aplică Categorii: , Etichetă:

Descriere

Spatial Manager for BricsCAD vine într-o aplicație care rulează în interiorul BricsCAD și permite utilizatorului să importe și să exporte date geospațiale între desene BricsCAD și fișiere geospațiale, servere de date sau baze de date, să afișeze hărți de fundal, să gestioneze date alfanumerice și tabele de date, să creeze modele de teren și contururi, să caute locații, să transforme sisteme de coordonate și multe alte funcționalități geospațiale.

Spatial-Manager-for-BricsCAD-cadware

Caracteristici-cheie ale Spatial Manager for BricsCAD

Importare date spațiale în BricsCAD

Spatial Manager for BricsCAD importă date spațiale în desene BricsCAD noi sau existente, ca obiecte BricsCAD și date extinse (EED), utilizând o fereastră pas cu pas care permite utilizatorului să aleagă sau să selecteze toți parametrii de import necesari pentru a obține informații spațiale diferențiate într-un desen CAD.

Importul în serie, layerele automate, umplerea poligoanelor, blocurile în funcție de valorile datelor și atributele mapate, etichetarea, înălțimea, grosimea sau filtrele spațiale sunt doar o parte a funcționalității aplicației atunci când se importă din fișiere spațiale, servere de date, baze de date etc.

Importare taskuri

Salvați taskurile pentru a relua procesele de import (inclusiv toți parametrii procesului) ori de câte ori doriți.

Spatial Manager for BricsCAD Tasks vă permite să repetați orice proces de import ori de câte ori doriți fără a fi nevoie să introduceți parametrii săi din nou. Gestionați și executați taskuri în paleta principală de aplicații.

Exportare date spațiale din BricsCAD

Spatial Manager for BricsCAD exportă obiecte din desen în fișiere spațiale sau baze de date și salvează datele extinse ale entității (EED) ca tabele de date alfanumerice folosind o fereastră pas cu pas, care împărtășește câțiva pași cu fereastra de import. În același mod, utilizatorul poate alege sau selecta parametrii de export pentru a defini toate datele de interes dintr-un număr mare de posibilități.

Există opțiuni pentru exportul coordonatelor, lungimii sau suprafeței, layerul obiectelor, identificator și altitudine, atributele și numele referințelor de bloc și proprietățile lor, textele și proprietățile lor etc. Obiectele vor fi filtrate automat la export și toate operațiile geometrice necesare pentru a se potrivi formatului de date țintă (cum ar fi segmentarea obiectelor curbate) sunt efectuate automat.

Transformarea coordonatelor

Calculați transformările geometrice ale obiectelor în procesele de import și export.

Spatial Manager for BricsCAD va calcula transformările geometrice ale obiectelor din procesele de import și export, care vor depinde de sistemul de coordonate ales (CRS) pentru datele sursă și cele de interes.

Utilizatorul poate alege CRS-urile corespunzătoare dintr-un catalog CRS complet sau dintr-o listă care include cele mai recente CRS-uri utilizate.

Gestionarea datelor, interogare și editare

Gestionați datele alfanumerice atașate obiectelor, proiectați și editați structura care va fi utilizată pentru stocarea datelor.

Spatial Manager for BricsCAD va gestiona datele alfanumerice care pot fi atașate obiectelor din procesele de import, însă utilizatorii pot proiecta și edita structura care va fi utilizată pentru stocarea datelor. Ei pot gestiona tabelele și câmpurile în funcție de propriile nevoi.

În plus, valorile datelor pot fi modificate în paleta aplicației și există comenzi pentru selectarea obiectelor după interogări sau în funcție de tabelul pe care sunt atașate. Ca un bonus, aplicația oferă și o comandă care permite marirea obiectelor selectate.

Grila de date

Paleta Grilă de date vă permite să vizualizați, să editați etc. datele obiectelor din orice tabel din desen. De asemenea, puteți selecta obiecte din grila de date, puteți exporta datele din tabele și multe altele.

Grila de date, care este complet interactivă și sincronizată automat cu desenul curent, este instrumentul principal al aplicației pentru orice activitate legată de gestionarea datelor obiectelor și a obiectelor reunite.

La fel ca orice paletă BricsCAD, grila de date poate fi aranjată, redimensionată, activată, dezactivată, grupată etc. Puteți sorta rândurile și coloanele de date, puteți proiecta coloanele de date care vă interesează să le afișați, puteți să utilizați mai multe funcții prin butonul din dreapta și să accesați principalele comenzi ale aplicației legate de tabelele de date.

Hărți de fundal

Alegeți dintr-o mulțime de hărți dinamice de fundal de la furnizori precum Google Maps, OpenStreetMap, Bing, MapBox, Ordnance Survey etc. sau configurați propriile hărți de pe serverele TMS, WMS sau WMTS

Spatial Manager for BricsCAD permite utilizatorilor BricsCAD să aleagă dintr-o mulțime de hărți de fundal dinamic de la mulți furnizori sau hărți personalizate de pe servere TMS, WMS sau WMTS. Aceste hărți vor îmbunătăți calitatea desenelor și vor permite utilizatorilor să compare și să verifice mai bine.

Imaginile hărții sunt actualizate automat când se modifică vizualizarea desenului și rezoluția imaginilor este adaptată automat la dimensiunea vizualizării. Utilizatorul poate face instantanee statice georeferențiate ale hărților, precum și exporta/importa definiții de hartă personalizate pentru a fi împărtășite cu alți utilizatori.

Terenuri

Creați terenuri și alte obiecte conexe (puncte 3D, contururi etc.) din date 3D sau din serviciile Elevation

Fereastra de teren pas cu pas a Spatial Manager for BricsCAD permite utilizatorilor BricsCAD să creeze terenuri și alte obiecte conexe (puncte 3D, contururi etc.) din date 3D sau din serviciile online Elevation.

Personalizați contururile (2D sau 3D, etichetare parametrică etc.), alegeți opțiuni avansate în procesele de creare 3D etc.

Analiză spațială

Efectuați operațiuni de analiză spațială peste obiectele din desen generând obiecte noi din această analiză.

Spatial Manager for BricsCAD oferă un set cuprinzător de instrumente pentru efectuarea operațiunilor de analiză spațială cu entitățile vectoriale din desen și datele atașate ale acestora, rezultând noi obiecte generate de rezoluția unor astfel de operații.

Operațiile de analiză spațială pot fi efectuate pe o combinație de tabele, layere sau obiecte de desen selectate anterior prin interacțiunea cu elementele de pe ecran sau utilizând interogările avansate de selecție ale aplicației.

Publicarea în Google Earth

Exportați toate sau o parte din obiectele din layerele vizibile ale desenului și datele acestora într-un fișier KML sau KMZ.

Spatial Manager for BricsCAD include o comandă specifică concepută pentru a exporta toate sau o parte din obiectele din layerele vizibile ale desenului și datele acestora, într-un fișier KML sau KMZ (Google Earth) printr-o operație cu un singur click.

Organizarea curentă a layerelor și proprietățile acestora și a obiectelor sunt luate în considerare la crearea fișierului GE rezultat, iar acest fișier poate fi deschis direct în Google Earth (dacă este instalat).

Integrare Google Street View

Browserul de imagini dinamice Google Street View pe orice desen sau hartă georeferențiată

Utilizați paleta „Street View” pentru a vizualiza și naviga imagini Street View selectând un punct de desen pentru care există astfel de imagini.

Când executați comanda „SPMSTREETVIEW”, o hartă a străzilor și drumurilor pentru care sunt disponibile imagini Street View este afișată pe ecran și suprapusă pe desen (culoare albastră). Această hartă este regenerată automat când se modifică vizualizarea desenului.

Căutare locații

Localizați geografic în desenul dvs. adrese poștale, străzi, cartiere sau alte obiecte geografice

Spatial Manager for BricsCAD include funcții de localizare geografică în desenul vostru de adrese poștale, străzi, cartiere sau alte obiecte geografice.

Vă permite să accesați o fereastră-text de căutare a locațiilor și să măriți automat sau să inserați geometria locației selectate.

Obiecte etichetate

Etichetați valorile datelor din tabelele atașate obiectelor ca texte.

Spatial Manager for BricsCAD vă permite să creați etichete text în desen din obiectele selectate de pe desen sau hartă. Selecția obiectelor poate fi diversă: manuală, prin interogare sau după tabel.

În cadrul parametrilor de etichetare puteți alege opțiuni precum câmpul tabelului care urmează să fie etichetat, stilul de etichetare (tipul fontului, înălțimea textului, rotația textului etc.), precum și layerul de destinație și aplicarea culorilor aleatorii noilor layere.

Noutati Spatial Manager versiunea 7

Odată cu lansarea versiunii Spatial Manager 7 sunt oferite noi funcții și optimizări care vă permit să fiți mult mai productivi în dezvoltarea oricărui proiect, analiză sau lucrări legate de informații teritoriale și geografice. Mai jos veți descoperi despre posibilitățile noii palete Street View, instrumentele avansate pentru GIS și selecția obiectelor și multe alte funcții interesante.

Noi funcționalități și îmbunătățiri:

Street View – Noua paletă AutoCAD/BricsCAD/ZWCAD/GstarCAD pentru afișarea (și navigarea) imaginilor dinamice Google Street View pe orice desen/hartă

1-Noutati-Spatial-Manager-versiunea-7-cadware-engineering

GIS analysis tools (instrumente de analiză GIS) – Operații avansate geometrice și de date pentru crearea de noi obiecte din procesele de analiză

2-Noutati-Spatial-Manager-versiunea-7-cadware-engineering

Buffer: poligoane tampon în jurul obiectelor punctiforme, a obiectelor liniare sau a granițelor poligonului

Overlay (suprapunere): noi obiecte bazate pe operațiuni geometrice și de date între grupurile de obiecte existente (Intersect, Union, Erase, Identity, Clip, Paste sau Symmetric Difference)

Dissolve (dizolvare): poligoane noi bazate pe gruparea altor poligoane adiacente cu unele date comune

Centroids: crearea poligoanelor centroide prin adoptarea datelor poligoanelor

Areas of influence (zone de influență): poligoane definite de setul de puncte cel mai apropiat de fiecare punct dintr-o selecție de puncte din desen

Spatial Query Selection (selecția interogării spațiale) – Sistem avansat de selecție a obiectelor bazat pe operațiuni geometrice și de date între grupurile de obiecte existente (Intersect, Touches, Within, Contains, Disjoint, Overlaps sau Crosses)

3-Noutati-Spatial-Manager-versiunea-7-cadware

Object Labeling (etichetarea obiectelor) – Texte bazate pe datele obiectelor

Altele

 • Locația selectată de utilizator și numele pentru fișierele de imagini rezultate din capturile Background Map
 • Regenerare dinamică transparentă a Background Map (hărții de fundal) la modificările vizualizării (Zooms, Pan etc.) chiar dacă rulează o altă comandă
 • Opțiunea de a eticheta obiecte liniare într-un singur punct prin intermediul etichetelor repetate pe lungimea obiectului
 • Furnizorul de date GPX (GPS) acceptă acum și scrierea
 • Furnizor nou pentru citirea fișierelor Esri ASCII Grid
 • Opțiuni de selecție legate de date (prin Table și Query) în comenzile care permit selectarea obiectelor (Export, Publicare în Google Earth etc.)
 • Eliminarea simultană a mai multor câmpuri în definițiile tabelului de date (Data Table)
 • Selectarea opțională a fișierelor Grid necesare pentru o transformare a coordonatelor folosind Grids
 • S-au actualizat principalele sisteme de coordonate proiectate Esri (ArcGIS 12.8) și tabelele EPSG (versiunea 10.026)
 • Aspect reînnoit al interfeței și al designului pictogramelor
 • Compatibil cu AutoCAD 2022, BricsCAD 21, ZWCAD 2022, GstarCAD 2021

Notă: Unele funcționalități pot fi găsite numai în variantele Standard sau Professional. De asemenea, unele dintre acestea se aplică numai versiunilor CAD mai noi și este posibil să nu fie disponibile în versiunile mai vechi ale AutoCAD, BricsCAD, ZWCAD sau GstarCAD.

Basic Edition

Import date spațiale în BricsCAD
Transformarea coordonatelor
Etichetare obiecte
Multilingv
Licență permanentă

Standard Edition

Import date spațiale în BricsCAD
Transformarea coordonatelor
Gestionarea datelor, interogare și editare
Hărți de fundal
Publicarea pe Google Earth
Etichetare obiecte
Multilingv
Licență permanentă

Professional Edition

Import date spațiale în BricsCAD
Import sarcini
Export date spațiale din BricsCAD
Transformarea coordonatelor
Gestionarea datelor, interogare și editare
Grila de date
Hărți de fundal
Terenuri
Analiză spațială
Publicarea în Google Earth
Integrare Google Street View
Căutare locații
Etichetare obiecte
Multilingv
Licență permanentă

Cerinte de sistem

Windows 7 sau o versiune mai nouă

100 MB spațiu liber pe disc sau mai mult

Windows Installer 3.1 sau o versiune mai nouă

Licenta si livrare

Licența permanentă: este inclusa mentenanta anuala pentru primul an.

Livrarea licentelor: livrare electronica in maxim 2-4 zile de la confirmarea comenzii.

Back to Top
×