Noutati in versiunea ReCap Pro 2022

Specialiștii AEC de pretutindeni caută fără încetare să-și digitalizeze proiectele și să capteze condițiile din lumea reală în cel mai bun mod posibil. Pe baza feedbackului și a sugestiilor utilizatorilor din toată lumea, Autodesk a optimizat continuu aplicația ReCap Pro, îmbunătățind fluxurile de lucru de captare a realității. Echipele de lucru se pot baza pe ReCap Pro pentru a capta date și a genera reprezentări 3D mai precise a condițiilor existente, înțelegând mai bine provocările de proiectare și sporind eficiența pe tot parcursul ciclului de viață al proiectului.

Cea mai nouă versiune a ReCap Pro 2022

În rândurile următoare vom trece în revistă cele mai recente și mai bune funcționalități pe care le conține acest instrument.

Cea mai interesantă caracteristică la versiunea ReCap Pro 2022 – Scan to Mesh

Nou în ReCap Pro 2022, Scan to Mesh vă permite să convertiți o porțiune selectată dintr-un nor de puncte într-o suprafață 3D texturată, ducând datele cu un pas mai aproape de un model de design inteligent. Această suprafață 3D poate fi utilizată pentru detectarea timpurie a ciocnirilor și pentru o coordonare și verificare mai eficientă a datelor de proiect. Și deoarece este mai mică, o face mai ușor de gestionat.

Utilizarea Scan to Mesh necesită consumul de credite cloud bazate pe dimensiunea norului de puncte și calitatea suprafeței texturate.

Iată ce este nou în ReCap Pro 2022 – Scan to Mesh

Autodesk Docs, BIM 360 Docs și Autodesk Drive – stocare în cloud pentru ReCap Pro

Pentru a vă bucura de o experiență de stocare mai fiabilă și mai solidă, vă anunțăm că ReCap Pro acceptă acum Autodesk Drive ca înlocuitor pentru A360 Drive. Utilizatorii ReCap Pro își pot publica acum proiectele ReCap Pro și rezultatele reconstrucției fotografiilor 3D în contul lor Autodesk Docs, BIM 360 Docs sau Autodesk Drive.

Această nouă integrare cu BIM 360 Docs și Autodesk Docs vă permite acum să gestionați și să conectați mai bine datele de captare a realității stocate pe aceeași platformă cu alte modele și date de proiect BIM. În plus, deoarece Autodesk Docs este inclus în Architecture, Egineering & Construction Collection, abonații la colecție vor avea deja acces la Autodesk Docs fără nicio achiziție suplimentară.

Noutăți în ReCap Pro 2022 – Autodesk Drive, Autodesk Docs, BIM 360 Docs

Îmbunătățiri la vizualizarea proiectelor publicate de ReCap Pro

Cu ReCap Pro 2022, puteți acum să vizualizați proiectul în 3D, să adnotați și să partajați date direct în Autodesk Docs, BIM 360 Docs sau Autodesk Drive. Cu această actualizare aveți acum posibilitatea de a vizualiza fișierele ReCap Pro, precum și alte modele de design Autodesk pe o singură platformă și astfel economisiți timp.

Ce este nou la versiunea ReCap Pro 2022 – publicare și vizualizare

Îmbunătățiri la setările de reconstrucție 3D în ReCap Photo

Cu îmbunătățirile semnificative ale ReCap Photo – soluția de reconstrucție foto 3D inclusă în ReCap Pro – acum puteți să faci următoarele (înainte de procesarea proiectelor):

  • Specificați punctele de control la sol (GCP) și punctele de control într-un sistem de coordonate locale arbitrar (XYZ) – oferind o calitate superioară a reconstrucției 3D.
  • Determinați dacă dronele au fost echipate cu RTK (cinematică în timp real) sau PPK (cinematică post proces) din imaginile capturate. Aceste imagini specifice au etichete GPS de înaltă precizie și reconstrucție 3D de înaltă calitate, reducând procesul care necesită mult timp pentru colectarea GCP-urilor și apoi introducerea lor în ReCap Photo.
  • Calculați automat valoarea distanței de eșantionare a solului (denumită uneori „dimensiunea pixelilor”) pe baza rezoluției imaginii dronei și a altitudinii. Acest lucru are ca rezultat cea mai bună ortofoto posibilă.

Pentru a vă îmbunătăți experiența cu ReCap Photo a fost introdusă o tarifare nouă și mai flexibilă, Cloud Credit. Trecând de la tarifarea pe niveluri pentru funcția de reconstrucție aeriană 3D din ReCap Photo la o tarifare Cloud Credit mai simplă și bazată pe consum.