Prevenirea modificărilor nedorite în Revit

Setări de selecție în Revit

Revit este un software excelent care asigură coerența datelor în cadrul unui proiect. Cu toate acestea, uneori poate fi prea bun! Această consecvență poate funcționa împotriva dvs., de exemplu, deoarece este prea ușor să mutați baza de măsurători a unui proiect, prin modificarea punctului de referință, modelele structurale și nivelurile pot pierde în mod accidental coordonatele proiectului, toate acestea conducând la semnificative pierderi de timp pentru restabilirea acestor schimbări accidentale.

De câțiva ani, avem niște controale pentru a împiedica astfel de evenimente nedorite să se întâmple. Aceste comenzi sunt prezente fie ca butoane mici în colțul din dreapta jos al ecranului, fie ca un meniu drop-down în panoul Select al interfeței panglică.

Secțiunile care nu sunt bifate sau sunt marcate cu o cruce roșie nu sunt selectabile pentru scopuri de editare, dar pot fi încă selectate pentru măsurători, dimensiuni și snap pe obiecte.

Posibilitatea de a nu muta în mod accidental un model sau un desen legat de acesta este un avantaj evident. Revit, fiind un program bazat pe modele, este consecvent, deci dacă modelul se modifica într-o singură perspectivă, se mișcă și în celelalte corespunzător! În general, este considerată ca o bună practică, permiterea blocării acestuia sau a unor părți din acesta odată ce modelul a fost coordonat și poziționat, pentru a ne asigura că acesta rămâne pe poziția corecta.

Elementele de fundal sunt foarte utile pentru a avea o vizualizare corectă de exemplu pentru un nivel anume și plafonul adiacent acestuia, care poate fi privit din doua direcții având detalii vizibile diferite.  Elementele de fundal sunt obiecte care sunt asociate cu un alt nivel, dar trebuie să fie afișate, de obicei în jumătate de ton, în scopuri de coordonare. Dacă sunt vizibile, elementele pot fi selectate grafic, mutate sau șterse, adesea aceste schimbări nu sunt observate imediat la momentul editării. Exemple tipice sunt desenele care prezintă grinzi de susținere sub pardoseală sau conducte subterane și servicii. Este de recomandat blocarea setării selecției elementelor substrat ca opțiune implicită.

Fixarea poziției elementelor

Funcția Pin exista în Revit de mai mulți ani și este, în principal, un instrument definibil de către utilizator pentru a bloca elemente, cum ar fi gridurile, nivelurile și desenele de referință. Este utilă blocarea punctului de măsurătoare și a punctului de bază al proiectului (precum și oprirea acestora) pentru a preveni schimbarea accidentală a coordonatelor. Având setate elementele fixate ca ne-selectabile este furnizat un strat suplimentar de securitate, ceea ce înseamnă că editarea unui obiect fixat este doar intenționată. Unele obiecte sunt fixate automat de software, incluzând grinzile dispuse în sistemele structurale și balustrade, dar acestea pot fi modificate în funcție de cerințele proiectului. Este recomandat ca cineva care lucrează la un proiect și care se confruntă cu un obiect fixat să vorbească cu conducerea proiectului sau cu un coleg înainte de al modifica.

Selectați elemente după față (Select elements by face). Comanda poate fi utila când folosiți instrumentul de vopsire pentru finisarea suprafeței. Evident marcarea sau demarcarea acestei opțiuni ține de preferințele individuale.

Trageți elemente după selecție (Drag elements on selection), în cele mai multe cazuri, tinde să ducă la modificări nedorite, așa că, recomandam dezactivarea acestei funcții. Dacă trebuie să mutați un obiect, puteți folosi comanda de mutare dedicată sau tastele de comenzi rapide corespunzătoare.

Filtre de selecție în Revit

Nu în ultimul rând, exista o funcție de filtrare a selecției. Atunci când obiectele sunt selectate cu un tip de fereastră, uneori sunt selectate obiecte nedorite. De exemplu, un utilizator selectează niște pereți și prinde în acest process de ție și niște uși. Această comandă vă va permite să păstrați pereții selectați și să renunțați la selecția ușilor și a altor obiecte nedorite.

Sursa