Standardul ISO 19650 și cum poate fi respectat

Standardul ISO 19650

Respectând standardul ISO 19650 puteți să economisiți timp și să eliminați modificările din proiecte cu ajutorul convențiilor standardizate în ceea ce privește denumirea proiectelor în Autodesk Construction Cloud.

Utilizarea standardelor pentru livrarea proiectelor de construcții a crescut exponențial în ultimul deceniu. Standardele definesc procesele de colaborare pentru gestionarea informațiilor pe parcursul ciclului de viață al proiectului. Asigurarea unui control consecvent al documentelor este esențială pentru îndeplinirea cerințelor proiectului și evitarea modificarilor. Fără un proces standardizat de control al documentelor, echipele pierd nenumărate ore în căutarea celor mai actualizate informații.

Cererile venite din partea beneficiarilor, precum și dezvoltarea conceptului de Building Information Modeling (BIM) au dus la dezvoltarea ISO 19650 – un standard global de management al informațiilor de proiectare și construcție. Autodesk Construction Cloud și BIM 360 includ acum fluxuri de lucru care ajută utilizatorii să respecte standardele ISO 19650.

Fluxuri de lucru Autodesk Construction Cloud care susțin conformitatea cu ISO 19650: atingerea unui standard cu adevărat global

Conceput și realizat în strânsă colaborare cu clienții Autodesk, Autodesk Construction Cloud pune la dispoziția utilizatorilor instrumentele de care au nevoie pentru a gestiona și optimiza revizuirea, schimbul și distribuția desenelor, modelelor și a altor date ale proiectului. Cu fluxuri de lucru care acceptă acum standardul ISO 19650, atât în Autodesk Docs, cât și în BIM 360 Docs echipele pot configura, organiza și distribui în mod eficient documente pe parcursul ciclului de viață al proiectului.

Standardul ISO cere ca datele proiectului să fie stocate și gestionate într-un anumit mod. Prin urmare, mediile de date comune Autodesk Construction Cloud și BIM 360 permit utilizatorilor să stocheze și să gestioneze datele proiectului în conformitate cu standardele ISO 19650.

autodesk-respectare-standard-iso-19650-cadware-engineering

Previzualizați și aplicați standardul de denumire

ISO 19650 are cerințe specifice legate de mediul comun, în special cu standardele convenției de denumire care sunt definite de fiecare țară care adoptă standardul. Cu platforma unificată Autodesk Construction Cloud și BIM 360 utilizatorii pot crea, gestiona și aplica un standard de denumire în toate fișierele de proiect pentru a asigura standardizarea. De asemenea, pot personaliza și configura cu ușurință câmpurile de atribute standard și conexe.

Validați standardul de denumire

Dincolo de crearea de standarde de denumire, fluxurile de lucru din Autodesk Construction Cloud și BIM 360 pot ajuta utilizatorii să își facă fișierele și datele să fie conforme cu standardele ISO 19650. Persoana desemnată să valideze proiectele se asigură că fișierele încărcate sunt conforme cu standardul de denumire a proiectului. Se pot actualiza rapid câmpurile necesare cu selecțiile din meniul drop-down și editarea în bloc.

Persoana desemnată să valideze proiectele va verifica dacă textul introdus corespunde standardului de denumire definit de administratorul proiectului. Utilizatorii pot actualiza cu ușurință câmpurile necesare prin selecțiile de meniu drop-down.

Simplificați fluxurile de lucru cu Holding Area

Dacă fișierele sunt validate și sunt conforme cu standardul de denumire a proiectului, utilizatorii pot continua să încarce fișierele în folderul de destinație cu un standard de denumire impus. Dar dacă fișierele proiectului nu sunt conforme cu standardul de denumire a proiectului, aceștia pot utiliza Holding Area pentru a asigura un proces de încărcare a fișierelor fără probleme.

Atunci când administratorii proiectului activează Holding Area, fișierele cu nume conforme vor fi încărcate, în timp ce fișierele neconforme vor fi trimise în Holding Area. Va fi necesară accesarea Holding Area pentru a continua redenumirea documentelor, validarea și finalizarea procesului de încărcare.

Creșteți eficiența cu integrări

Aplicarea standardelor de denumire a proiectelor conectate în Autodesk Construction Cloud și BIM 360 ajută la reducerea modificărilor în proiect și la economisirea de timp. Autodesk oferă, de asemenea, funcționalitate și avantaje suplimentare pentru modul în care datele sunt gestionate în mediul comun de date și modul în care datele sunt transmise din instrumentele de proiectare.

Pe lângă conectarea fluxurilor de lucru pe parcursul întregului ciclu de viață al construcției în cadrul platformei unificate Autodesk Construction Cloud, integrările standard de denumire nativă între Revit, AutoCAD și Desktop Connector se leagă într-un ecosistem conectat.

Autodesk Construction Cloud – o nouă modalitate de a construi

Autodesk Construction Cloud conectează fluxurile de lucru, echipele și datele în fiecare etapă a construcției pentru a reduce riscul, pentru a maximiza eficiența și a crește profiturile.

Reunind fiecare echipă din proiect, de la proiectare până la exploatare, pe o singură soluție software de construcție, puteți să vă conectați fluxurile de lucru și să colaborați în siguranță.

autodesk-construction-cloud-cadware-engineering

Autodesk Construction Cloud vă oferă posibilitatea să colaborați perfect cu un software puternic și simplu, care conectează fluxurile de lucru critice. Mai mult, fluxurile de lucru conectate mută rapid informațiile între echipe, iar contextul critic nu se pierde pe parcurs. Planificați, explorați, lucrați și terminați munca – totul într-un singur loc.

In Romania, Organismul Național de Standardizare a publicat versiunea română a standardelor BIM SR EN ISO 19650-1:2019, Organizarea informațiilor în format digital despre clădiri și lucrări de geniu civil, utilizând modelarea informației construcției (BIM). Managementul informațiilor utilizând modelarea informației construcției. Partea 1: Concepte și principii, SR EN ISO 19650-2:2019, Partea 2: Etapa de livrare a activelor; SR EN ISO 19650-3:2020 – Organizarea informaţiilor în format digital despre clădiri şi lucrări de geniu civil, utilizând modelarea informaţiei construcţiei (BIM) Managementul informaţiilor utilizând modelarea informaţiei construcţiei Partea 3: Faza de exploatare a activelor si SR EN ISO 19650-5:2020 -Organizarea informațiilor în format digital despre clădiri și lucrări de geniu civil, utilizând modelarea informației construcției (BIM) Managementul informațiilor utilizând modelarea informației construcției Partea 5: Abordarea securității în managementul informațiilor.

Primele două părți SR EN ISO 19650-1:2019 și SR EN ISO 19650-2:2019 sunt elaborate în limba română, iar CADWARE Engineering a participat în cadrul comisiei ASRO/CT 335 la elaborarea acestor standarde.