Ce aduce nou versiunea SketchUp 2022

Ce aduce nou versiunea SketchUp 2022? Acest an a început cu update-uri importante la aplicația SketchUp. Indiferent că abia ați început să învățați SketchUp sau ați cochetat cu programul de câteva ori, versiunea SketchUp 2022 oferă câte ceva pentru toți, indiferent de nivelul la care se află utilizatorul în folosirea acestuia.

S-au creat funcționalități suplimentare de căutare, s-au adăugat instrumente de modelare noi sau au fost îmbunătățite cele existente, s-au realizat update-uri care permit economisirea timpului în LayOut. Toate aceste actualizări vă pot ajuta să accelarați munca și să vă simplificați fluxurile de lucru, astfel încât să rămâneți concentrat asupra lucrurilor importante pentru a da viață viziunii voastre creative.

SketchUp Pro (desktop)

versiunea-SketchUp-2022-cadware-engineering

Search, o funcție nouă în SketchUp

Introdusă pentru început în SketchUp pentru Web, Search este acum o funcție a SketchUp Pro care vă permite să găsiți și să activați rapid comenzile native și extensiile instalate. În loc să pierdeți timp prețios și concentrarea încercând să găsiți sau să vă amintiți un instrument în SketchUp, acum puteți doar să introduceți numele acestuia sau un termen precum „elevation”, „boolean” sau „chamfer” pentru a-l găsi rapid.

Dacă sunteți un utilizator nou SketchUp, această funcție vă ajută să vă familiarizați cu interfața de utilizare și setul de instrumente, permițându-vă să vă concentrați mai mult pe design decât pe găsirea unui instrument. Căutați după nume sau căutați ceea ce doriți să facă un instrument în SketchUp și vor apărea rezultate relevante.

Pentru utilizatorii experimentați funcția ajută la eliberarea de spațiu valoros pe ecran dedicat barelor de instrumente. Fiecare centimetru pătrat este prețios! De exemplu, în loc să afișați toate cele șapte pictograme din bara de instrumente Joint Push/Pull, acum puteți căuta pur și simplu „Joint Push/Pull” și, voilà, toate comenzile asociate cu extensia vor apărea.

Dacă nu sunteți un vorbitor nativ de engleză, nu vă faceți griji! Funcția Search este disponibilă în 12 limbi, fiind de mare ajutor pentru utilizatorii care nu cunosc limba engleză.

Și un ultim sfat: cel mai bun mod de a aduce Search (comandă rapidă: Shift + S) în fluxul vostru de lucru este să personalizați comanda rapidă, astfel încât să fie la îndemână.

Versiunea SketchUp 2022. Instrumente de modelare noi și îmbunătățite

În versiunea 2022 sunt accelerate, eficientizate și îmbunătățite fluxurile de lucru prin introducerea de instrumente noi și update-uri semnificative la cele mai vechi.

Lasso Select

Lasso Select este cel mai nou instrument introdus în aplicație. La fel ca Select, instrumentul Lasso Select vă permite să trasați limite de selecție personalizate fără a reorienta camera. De asemenea, puteți crea mai multe selecții discrete printr-un singur click-drag și puteți selecta entitățile mult mai rapid. Lasso vine și cu o nouă comandă rapidă: Shift + Spacebar.

Stamp Copy

Stamp vă permite să faceți mai multe copii ale unei entități obținând câte o entitate cu fiecare click. Acest instrument este util pentru dispersarea naturală a obiectelor într-o zonă dată. De exemplu, puteți plasa rapid figuri la scară sau alt anturaj într-un design cu peisaj. De asemenea, este util pentru a realiza mai multe copii de-a lungul unei axe la intervale neregulate, cum ar fi afișarea trecerilor pentru pietoni într-un model de design urban.

Instrumentul Tag

Simplificați organizarea modelului folosind Tag, un nou instrument care vă permite să faceți click pe entități sau sa folosiți entități preselectate pentru a aplica etichete (layere). Cu instrumentul Tag, puteți accelera organizarea modelului prin etichetarea obiectelor direct în fereastra de modelare, puteți elimina rapid etichetele nedorite și puteți îmbunătăți fidelitatea raportării prin modificarea în bloc a etichetării instanțelor componente.

Freehand

Instrumentului Freehand suportă o actualizare substanțială. Cu entități curbe mai netede, puteți crea linii desenate organic și extruzii Follow Me cu variații mai naturale.

Deoarece capacitatea instrumentului Freehand este mai fluidă, instrumentul creează mai multe segmente. Imediat după trasarea unei curbe, puteți reduce segmentarea curbei treptat. SketchUp vă oferă o mână de ajutor prin oferirea de feedback vizual la fiecare pas. Freehand acceptă blocarea axei pentru a specifica un plan de desen făcând posibil să desenați peste fețe adiacente pe planuri diferite.

Tangent Inference Lock (Blocare inferență tangentă)

Folosind noile opțiuni de inferență tangentă pentru instrumentele Arc în 2 și 3 puncte, acum puteți specifica și bloca rapid tangența arcului de la o margine sau un arc existent. Nu numai că arcul tangent este mai previzibil, dar vă permite și să creați fețe curbe într-un timp mai scurt.

Scene Search (Căutare scenă)

Dacă generați rezultate de vizualizare arhitecturală sau documentație de construcție, probabil că creați o mulțime de scene diferite pentru a comunica acele detalii complicate. Acest lucru duce la nevoia de a scana vizual liste lungi de scene cu nume codificate. Consum mare de timp, nu? Cu Scene Search, un nou filtru de căutare adiacent tabului Scene, puteți identifica scena dorită și să ajungeți direct la ea.

Versiunea SketchUp 2022. Mai multe modificări de modelare

În această versiune s-au efectat câteva modificări notabile la instrumentele Tape Measure, Classifier, Position Texture și etichetele de inferență direcțională.

LayOut

Versiunea-SketchUp-Pro-2022-cadware-engineering

LayOut revine în centrul atenției în 2022. Cu actualizări semnificative la Auto-Text și Find & Replace, LayOut vă ajută să lucrați mult mai rapid și mai eficient.

Etichete Auto-Text bazate pe viewport

Pe lângă etichetele existente care extrag atributele de entitate sau componente din ferestrele de vizualizare SketchUp în LayOut, au fost introduse noi etichete Auto-Text care pot fi selectate din meniul Auto-Text în crearea etichetelor sau etichetelor șablon.

Puteți folosi toate aceste etichete în albume de însemnări sau cu etichete transparente. Aceasta înseamnă că puteți trage etichetele Auto-Text dintr-un album de însemnări, puteți apăsa Enter pentru a trage eticheta, iar apoi este afișată automat valoarea asociată cu acea fereastră de vizualizare.

SketchUp-2022-cadware

Aceste etichete includ parametrii de intrare SceneName, SceneDescription, Scale, Ratio și Coordinates.

Cu noile și îmbunătățitele etichete Auto-Text bazate pe viewport, puteți utiliza mai multe informații încorporate în modelele SketchUp în timp ce compuneți documente, făcând șabloanele voastre mai puternice și mai eficiente. De exemplu, puteți alege numele sau descrierea scenei folosind o etichetă Auto-Text pentru a completa automat un titlu de desen. Apoi utilizați o etichetă Scale pentru a afișa scara modelului curent. Dacă se modifică scara modelului, se va schimba și textul respectiv.

Find & Replace text

Există mai multe moduri de a crea și copia rapid text pe mai multe pagini într-un document LayOut. Dar modificarea textului într-un document întreg a fost întotdeauna grea. Cu Find & Replace modificările textului dintr-o selecție, o pagină sau un document devine un proces mult mai rapid. Acest lucru nu numai că ajută la accelerarea procesului de asigurare a calității, dar puteți actualiza titlurile desenelor, numerele paginilor, materialele de construcție specificate și puteți remedia greșelile de scriere dintr-o lovitură.

Ca și în alte aplicații, Find & Replace poate fi activat cu comanda rapidă Ctrl/Command + F și din meniul Text din LayOut.

Noutati-la-versiunea-SketchUp-2022-cadware-engineering

Zoom Selection

Eliminați decalajul de zoom cu noua comandă de context Zoom Selection adoptată din SketchUp. Atunci când paginile LayOut cresc în detaliu și complexitate, acestea pot deveni greu de navigat cu funcția scroll-to-zoom. Acum puteți sări la nivelul dorit de Zoom într-o anumită selecție în LayOut, scăzând probabilitatea unor întârzieri nedorite la mărire sau micșorare.

Îmbunătățiri de performanță și calitate

Suport nativ M1 pentru SketchUp pe Mac

Acum este oferit un program de instalare universal care permite SketchUp Pro să ruleze „nativ” pe dispozitivele Mac cu platforma hardware M1 (introdusă la sfârșitul anului 2020).

Programul de instalare 2022 acceptă, de asemenea, instalarea și funcționarea SketchUp pe dispozitive Mac care au procesoare Intel. Aceasta înseamnă că toți utilizatorii Apple nu trebuie să determine ce chipset alimentează Mac-ul lor pentru a instala SketchUp Pro.

Interfața Entities Builder

Generați cantități mari de geometrie și mai rapid folosind Ruby API cu noua interfață Entities Builder. Pentru utilizatorii care generează cantități mari de geometrie (peste 1000 de entități), veți observa un proces mult mai rapid.

Ce-aduce-nou-versiunea-SketchUp-2022-cadware

Folosind codul existent de import .obj din imaginea de mai sus, turnul cu 22.000 de fețe se importă în 389 de secunde sau aproximativ șase minute și jumătate. Cu noua interfață (API) Entities Builder, același turn se importă în mai puțin de nouă secunde.

Alte îmbunătățiri vizibile ale calității includ Explode Performance, decuparea camerei și planuri de secțiune.